„PROLEĆE NA MOJE RAME SLEĆE…“ Crvena zvezda slavi Đurđevdan! Praznično na Marakani!


Fudbalski klub Crvena zvezda je u Centralnoj loži svog stadiona proslavio krsnu slavu Đurđevdan.

Klupska slava, Sv. Velikomučenik Georgije je obeležena u prostorijama stadiona „Rajko Mitić“, a prisustvovali su članovi uprave kluba, generalni direktor Zvezdan Terzić, predsednik Svetozar Mijailović, operativni direktor Marko Petrović, kao i direktor Omladinske škole Nikola Jelić.

Zvezdine legende su takođe tradicionalno uveličale slavu kluba. Lomljenju slavskog kolača su prisustvovali članovi stručnog štaba na čelu sa šefom Vladanom Milojevićem, kao i kapiten Aleksandar Dragović uz saigrače.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Sveštenstvo iz Hrama Svetog Save – otac Dragan Šovljanski i protođakon Mladen Kovačević su u prostorijama stadiona uz molitvu ispoštovali slavske običaje.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Prvak Srbije je na poklon dobio ikonu od sveštenstva Hrama Svetog Save, a otac Dragan Šovljanski je iskoristio priliku da Crvenoj zvezdi čestita krsnu slavu.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Najpre bih želeo da vam čestitam najveći hrišćanski praznik, zaposlenima, kao i igračima, uz pravoslavni pozdrav Hristos Vaskrse, Vaistinu Vaskrse. Zatim vam čestitam krsnu slavu kluba, koju veoma svetovno proslavljate svake godine, uz želju da Sv. Velikomučenik Georgije, kao vaš zaštitnik i nebeski čuvar uvek bude na pomoći. Ovo su dani velike radosti za nas pravoslavne hrišćane. Nakon veoma uspešne sezone, želimo vam da sledeća godina bude još bolja nego ova i da nam gospod podari zdravlja i svako dobro. Crvena zvezda na osnovu veličine kluba zaslužuje da ima jednu takvu ikonu svoga zaštitnika, a kao što svi znamo FK Crvena zvezda je i u svoj statut uneo proslavu Sv. Velikomučenik Georgije, kao svoju krsnu slavu. Nadamo se da će ova ikona, na posebnom mestu krasiti stadion i da će svako u nekom momentu moći da priđe, i da se pomoli ne samo za rezultat, već za sebe i svoju porodicu – istakao je otac Dragan Šovljanski.

BONUS VIDEOОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *