Прописи Евролиге – Колике казне могу да добију играчи Партизана и Реала?


Док се чека одлука судије за дисциплинске прекршаје, чије је објављивање најављено у наредна 24 сата, ваља погледати у правилник Евролиге и видети какве санкције могу да добију играчи Партизана и Реала.

<!—->Пре тога да установимо да је сав хаос кренуо грубим фаулом Серхија Љуља над Кевином Пантером. Капитен Партизана је потом насео на провокацију, унео се у лице, а дочекало га је раме Шпанца право у браду. 

Одмах је кренула кавга и у свом том метежу где су улетеле обе клупе најгрубљи потез било је рвачко бацање Дантеа Егзума од стране Гершона Јабуселеа. Севале су песнице са свих страна, толико да је голим оком било тешко све похватати.

Према званичним прописима Евролиге, постоје две врсте прекршаја: тешки и лакши. Озбиљни прекршаји укључују физичку агресију, заустављање игре, претње или дискриминаторско понашање и свако понашање које води или подстиче насиље.

То значи да играчи који су били умешани у тучу могу бити кажњени новчаном казном од 30.000 евра до 280.000 евра, забраном учешће у утакмицама Евролиге од једне до четири године, привременом дисквалификацијом из такмичења на једну до четири године, затим три или више утакмице или чак да буде трајно из такмичења.

Мањи прекршаји укључују ствари као што су изазивање ненормалног прекида игре, вређање или непоштовање других, непоштовање упутстава судија и коришћење насилних средстава током игре која угрожавају друге играче.

Уколико играч учини мањи прекршај, може му бити изречена опомена, новчана казна до 30.000 евра, забрана учешћа у утакмицама Евролиге до годину дана, или привремено дисквалификација из такмичења до годину дана или на до пет утакмица.

 Оно што је за Партизан највећи проблем са спортске стране јесте пруближавање фајнал-фора у Каунасу, до ког им фали једна победа.

Наредни меч игра се другог маја у Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *