Рајаковић за РТС: Цело лето ћу бити заузет, али сам увек доступан да помогнем нашој репрезентацији


Кошаркаши Торонто репторса које предводи српски тренер Дарко Рајаковић победили су Чикаго булсе 118:107.

„Одиграли смо такмичарски добру утакмицу. На почетку нисмо одрадили добар посао, имали смо велики број изгубљених лопти и то је дозволило противнику да у транизицији постигне велики број поена. Касније током утакмице били смо способни да исконтролишемо тај део игре“, навео је Дарко Рајаковић, тренер Торонто репторса.

Српски стручњак је навео да жели тим који ће сваке године бити бољи.

„Не желимо никакву реорганизацију тима, имамо неколико младих играча. Желимо да правимо тим који ће сваке године играти све боље и боље“, нагласио је Рајаковић. 

Тренер репторса је победу против Мајамија 18. јануара посветио недавно преминулом Дејану Милојевићу који је био помоћни тренер у Голден Стејту.

„Милојевић је оставио дубок траг, не само у кошарци, него у животима свих људи које је упознао. Увек је свуда био радо виђен и поштован. Ограмона је губитак за кошаркашку јавност, али највећи губитак за његову породицу и пријатеље и људе који су га волели“, истакао је тренер Репторса.

Репрезентација Србије у кошарци ће наступати на предстојећим Олимпијским играма, пре свега захваљујући освојеном сребру на Мундобаскету прошле године.

„Обавезе су ми такве да ћу цело лето бити заузет. Нећу моћи да се прикључим, али ако било каквим саветом или подршком могу помоћи, ту сам за наш савез“, рекао је Дарко Рајаковић.

Торонто заузима 12. место у Источној конференцији, док је Чикаго девети. У нарендом колу Репторси се састају са Хјустоном, а Булси са Шарлотом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *