Репрезентација Србије у баскету 3×3 отпутовала на Европско првенство у Јерусалим


Србија ће као четвороструки Европски шампион играти у групи А са Аустријом и Израелом. „Орлови“ први меч играју у среду од 17.55 са Аустријом, док ће се са Израелом састати истог дана од 21.35 часова.

<!—->Селектор Марко Ждеро одлучио је да на шампионат Европе поведе Страхињу Стојачића, Стефана Којића, Марка Бранковића и Немању Бараћа, док је тренер Данило Лукић, а пред такмичење изјавио је да Србија иде на злато.

„Ове године бранимо титулу са прошлог Европског првенства. Екипа је измењена за разлику од прошлог такмичења, дебитанти су Бараћ и Којић. Ово је све припрема за Олимпијске игре 2024. године, циљ је да што више играча прође кроз репрезентацију и да будемо спремни за Париз“, објаснио је Ждеро, пренео је званични сајт Кошаркашког савеза Србије.

Репрезентативац Марко Бранковић истакао је да Србија на предстојећем Европском првенству има највећа очекивања.

„Актуелни смо европски прваци и желимо да поново освојимо злато. Екипа јесте промењена, али сви се добро познајемо и спремили смо се добро за ово такмичење. Даћемо све до себе да одбранимо титулу шампиона“, навео је Бранковић.

Дебитант у националном тиму Немања Бараћ са великим оптимизмом дочекује почетак такмичења.

„Навикли смо на велика очекивања. Сада је притисак већи због заставе и због грба, али је самим тим и мотив је много већи. Идемо да освојимо медаљу и да се вратимо као победници. Трема постоји, али нисам млад, прошао сам доста током каријере“, рекао је Бараћ.

У Б групи су Литванија, Немачка и Чешка, а у групи Ц Холандија, Француска и Хрватска. У групи Д биће Белгија, Летонија и Кипар.

Две најуспешније репрезентације из сваке групе избориће пласман у четвртфинале Европског првенства.

Србија је до сада освојила пет медаља, а „орлови“ су на последња четири континентална шампионата били шампиони Европе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *