Розети: Само капитени ће моћи да протестују код судија током мечева на ЕП


Розети је у отвореном писму, које је објављено на званичном сајту Уефа-е, објавио да главни судија неће бити у могућности да сваком од 22 играча на терену образложи своју одлуку.

„Бити судија у модерном фудбалу је веома тешко. Судија током утакмице донесе од 200 до 250 одлука, једну у 22 секунде, понекад у тешким и контроверзним ситуацијама, под огромним притиском. Сваку одлуку из различитих углова испитују стручни консултанти и навијачи“, навео је Розети.

Желимо да судије јаких личности доносе одлуке које могу бити непопуларне, али желимо и да буду отворенији и објасне шта их је навело да тако одлуче, додао је он.

Розети је истакао да судије током мечева добијају велики број информација од ВАР технологије.

„Ми смо спремни да разговарамо и да поделимо што више детаља са тренерима и играчима када одлуке доноси ВАР, како би разумели због чега је донета одређена одлука“, најавио је некадашњи италијански судија.

Розети је истакао да је Уефа дошла до једноставне идеје.

„Тражићемо од свих екипа да обезбеде да само њихови капитени разговарају са судијама. Молимо капитене да обезбеде да њихови саиграчи не нападају и не окружују судије, дозвољавајући директан разговор како би се одлука донела правовремено. Сви остали фудбалери, који буду игнорисали свог капитена или буду прилазили судијама и показивали било какво непоштовање и непримерено понашање биће кажњени жутим картоном. О неким одлукама ће се, наравно, увек расправљати. Желимо да судије објасне своје одлуке свим репрезентацијама које се такмиче на предстојећем ЕП“, рекао је Розети.

ЕП ће бити одржано од 14. јуна до 14. јула у Немачкој.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *