Рукометаши Србије против Шпаније за првенство света (РТС1, 17.00)


Борис Ројевић почетком године је на селекторској позицији наследио Тонија Ђерону, који је споразумним раскидом уговора прекинуо сарадњу са Рукометним савезом Србије. Нови селектор је у двогодишњем периоду (2020–2022) био помоћник шпанском стручњаку, а водио је и јуниорску селекцију, играче рођене 1998. године и млађе.

Србија је до незавидног положаја у покушају пласмана на Светско првенство доспела захваљујући лошим резултатима и 19. местом на првенству Европе. Подсећања ради, одиграла је реми са Исландом, а поражена је од Мађарске и Црне Горе. Рукометна репрезентација Србије је последњу медаљу освојила 2012. године на шампионату Европе у Београду, након тога је без успеха наступала на међународним такмичењима.

Ројевић је у интервјуу за Интернет портал РТС-а, након именовања на место селектора, истакао да би пласман на Олимпијске игре 2028. године био велики успех и да ће примарно на том циљу са тимом и радити.

„Заиста смо далеко од неких медаља које смо често помињали и онда смо се враћали кући јако разочарани. Мислим да су појединци прихватали и стављали нереалне циљеве. Тренутно немамо тим за таква дела, али имамо доста талентованих, младих играча који треба да дођу и зато је направљен један нови олимпијски, четворогодишњи циклус где би велики успех био одлазак на Олимпијске игре 2028. године. На том циљу ћемо и радити, дакле нема ништа инстант“, наглашава нови стратег рукометаша Србије.

Ројевић има 44 године, а рођен је у Врбасу. Тренер је Војводине, а током шестогодишњег мандата освојио је 17 трофеја, између осталог пет пута је био шампион Србије. Прошле године Рукометни савез Србије Ројевића је прогласио за најбољег тренера, јер је као стратег Војводине освојио све домаће трофеје, као и ЕХФ Еврокуп.

Селектор Србије потенцира игру у транзицији којој претходи чврста одбрана, а у том погледу је у кораку с модерним рукометом, такозваним „скандинавским“ моделом игре.


Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *