Рукометашице Србије против Бугарске у претпоследњем колу квалификација за Европско првенство (РТС1, 16.00)


Србија је до сада одиграла четири утакмице и остварила је само један тријумф – против Бугарске 40:16 у Зрењанину у оквиру првог кола Шесте групе. После тога изабранице селектора Уроша Брегара су одиграле нерешено са Турском и два пута су поражене од Црне Горе.

Бугарска још увек није уписала победу у квалификацијама, четири пута је забележила убедљиве неуспехе против поменутих тимова.

Капитен селекције Србије Јована Рисовић сматра да ће меч у Шумену бити већи изазов, упркос томе што се императив победе не доводи у питање.

„Меч у Бугарској сигурно неће бити лаган као у Зрењанину. Одлучујућа ствар ће бити свакако наш приступ, морамо добро да отворимо меч да бисмо контролисале игру све време. Од старта морамо да играмо чврсто у одбрани да бисмо створиле добре услове за голове из транзиција и контри. Надам се да ће нам тај меч донети самопоуздање и бити добра увертира за Турску”, рекла је Рисовић.

Србија слови за фаворита, понајвише због претходних резултата Бугарске. После меча у Шумену, три дана касније, Србија ће у Зрењанину дочекати Турску, 7. априла од 18.00.

Пласман на Европско првенство обезбедиће по две првопласиране селекције из сваке од осам група, као и четири најбоље трећепласиране екипе.

Европски шампионат одржава се у Аустрији, Мађарској и Швајцарској од 28. новембра до 15. децембра.

Група 6
1. Црна Гора 8
2. Турска 5
3. Србија 3
4. Бугарска 0

Утакмице петог кола:
Турска – Црна Гора 15.00
Бугарска – Србија 16.00

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *