Ђоковић пети пут најбољи спортиста Европе у избору новинских агенција, Јокић на петом месту


Ђоковић је ово признање добио 2011, 2015, 2018. и 2021. године. Осми пут у каријери сезону је завршио на првом месту АТП листе. Српски тенисер је ове године освојио седам трофеја, од чега три гренд слема – Аустралијан опен, Ролан Гарос и Ју-Ес опен и Завршни мастерс у Торину. 

Избор је по 66. пут организовала Пољска национална агенција, а Србију је као и свих претходних година представљао Танјуг. Ђоковић је укупно добио 178 поена.

Друго место у избору за најбољег спортисту Европе припало је светском шампиону у Формули 1 Холанђанину Максу Ферстапену  који је освојио 150 поена, а трећа позиција је припала шведском атлетичару Арманду Дуплантису са 86 бодова.

На четвртој позицији је нападач Манчестер ситија и норвешки фудбалски репрезентативац Ерлинг Холанд са 80 поена.

Поред Ђоковића, још један српски спортиста је међу награђеним. Пето место припало је кошаркашу Денвера и српском репрезентативцу Николи Јокићу са 74 бода. Јокић је прошле сезоне са Денвером освојио шампионску титулу у НБА лиги и проглашен је за најкориснијег играча великог финала.

Међу најбољих 10 су још и пољска тенисерка Ига Швјонтек, норвешки бијатлонац Јоханес Тињес Бу, холандска атлетичарка Фемке Бол, швајцарски скијаш Марко Одермат и дански бициклиста Јонас Вингегард.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *