Рвачка репрезентација Србије се у Зрењанину припрема за Европско првенство


Србија ће у главном граду Румуније на континенталном шампионату имати укупно десет такмичара.

Председник Рвачког савеза Србије Дамир Шабић изјавио је да ће циљ бити освајање барем једног одличја, чиме би се наставио континуитет освајања медаља на великим такмичењима.

„Наши рвачи имали су изванредне услове за припреме. Ту пре свега мислим на рад, који је спроведен у Поречу. Тамо је био присутан велики број рвача из целе Европе и света, тако да су наши репрезентативци имали прилику за врло квалитетан спаринг. Сви наши рвачи су здрави и то је најважније. Прилично смо оптимистични и верујем да ћемо доћи до једне медаље, а све преко тога био би огорман успех. Имамо врло искусне борце, који знају како се освајају одличја на великим такмичењима и на свему томе базирамо наш оптимизам“, рекао је Шабић.

Први човек српског рвања је нагласио да су јасно и прецизно постављени приоритети у овој такмичарској години.

„То су пре свега ренкинг турнири и квалификације за предстојеће Олимпијске игре у Паризу. Жеља да се са што већим бројем такмичара појавимо на Играма у Паризу, како бисмо тамо остварили запажен резултат. Управо из тог разлога један од наших главних адута Виктор Немеш прескаче овај шампионат Европе како би темпирао форму за квалификације и учешће на највећој светској смотри спорта“, истакао је Шабић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *