Сабаленка после велике борбе савладала Швјонтек и подигла тофеј у Мадриду


Дуел прве и друге на ВТА листи у финалу турнира у Мадриду припао је изазивачици. Сабаленка је након велике борбе у три сета надиграла Швјотек. Дуел је обиловао преокретима и сјајној игри, тако да је публика могла да ужива у тенису достојном финала једног мастерса. На крају више снаге, умећа и концентрације имала је Белорускиња и стигла је то титуле.

<!—->Равноправан дуел у првом сету. Ривалке су успевале да сачувају свој сервис. У шестом гему запретила је Сабаленка, али није искористила две брејк прилике. Пропуштено је надокнадила у осмом када користи брејк прилику и долази до предности. Потом је лако освојила свој сервис и тако решила први сет у своју корист са 6:3.

Велика борба у другом сету. Швјонтек је започела брејком и брзо дошла до 3:0. Узвратила је Сабаленка, одузела је сервис ривалким, а потом стигла до изједначења 3:3.

Међутим, Швјотек уз један брејк добија наредна три гема и стиже до изједначења у сетовима – 6:3 у другом серту.

Одлучујући сет боље је започела Швјонтек. Уз један брејк она је дошла до предности од 3:0. Међутим, противница успева да се врати, освојила је наредна три гема и изједначила – 3:3.

Ипак, Сабаленка, као и ривалка у предходном сету, после велике борбе добија наредна три гема и решава сет, а самим тим и меч у своју корист, 6:3 у одлучујућем сету.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *