SAOPŠTENJE IZ ZADRA! Hrvati se OGLASILI o DIVLJAČKOM NAPADU na članove Zvezde Meridianbet!


Foto: AdmiralBet/KK Zadar/Zvonko Krcelin

Nemanja Nedović

Delegacija KK Crvena zvezda Meridianbet pretrpela je neprijatnu situaciju u Zadru, a tom prilikom nekoliko članova delegacije divljački je napadnuto i tom priliko zadobilo telesne povrede.

Prema potvrdama koje stižu, napad je bio planiran, pošto nije bilo opomene od strane napadača koji su odmah napali srpske novinare.

To nije bilo dovoljno napadačima koji su sat i po kasnije ponovo napali deo ljudi koji je sa klubom stigao iz Beograda.

Povodom čitave situacije KK Zadar se oglasio zvaničnim saopštenjem:

– Nepoznati maskirani počinitelji danas su u dva odvojena incidenta fizički napali i povredili dvojicu srpskih novinara, koji su u Zadar došli kako bi pratili utakmicu AdmiralBet ABA lige u kojoj sutra u dvorani „Krešimir Ćosić“ gostuje Crvena zvezda Meridianbet, te člana Upravnog odbora kluba, koji je bio u društvu s prijateljem.

Košarkaški klub Zadar oštro osuđuje ove teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada. Fizički napad na predstavnike gostujuće ekipe i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze sa navijanjem i ljubavlju prema klubu. Takvu grupu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao grupu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrednostima koje promovišemo kao klub i zajednica. Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima.

Kao sportski kolektiv, uvek ćemo biti posvećeni promovisanju fer igre i sportskog duha kao i pozitivne atmosfere na tribinama i izvan njih. Neredi ne ugrožavaju samo sigurnost svih prisutnih već narušavaju reputaciju košarkaške igre koju smatramo sportom koji spaja kako ljude tako i različite kulture.

Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim obiteljima, klubu i redakciji čiji su novinari napadnuti. Pozivamo sve navijače da sutra tokom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, versku, rasnu, polnu mržnju ili netrpeljivost, a posebno nasiljem. Osim kazni, rizikujemo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena.

Navijajmo za Zadar i poštujmo svoje protivnike, samo na taj način možemo pobijediti i na terenu i izvan njega! – stoji u saopštenju Zadra.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *