Саша Чађо: Утакмице неће бити лаке, али сам сигурна да резултат неће изостати


Србија ће у четвртак од 18 сати у новобеоградској Хали спортова „Ранко Жеравица“ уз бесплатан улаз за све навијаче дочекати Украјину у мечу првог кола групе Г квалификација за ЕП 2025. У другом мечу првог кола групе Г састаће се Португалија и Северна Македонија.

Србија ће три дана касније гостовати Северној Македонији у Скопљу, док ће Украјина у Риги дочекати Португалију.

„Припреме су захтевне, јер опет имамо много нових лица и требамо да се уклопимо сви заједно у систем Марине Маљковић. Сви знамо да кад се дође у репрезентацију, ту се ради највише и најбоље. У сваку утакмицу морамо да уђемо јако, јер ово су и мини припреме за оно што нас чека у фебруару. Утакмице неће бити лагане. Треба изаћи храбро и борити се сваки минут као и до сада у свакој утакмици и сигурна сам да резултат неће изостати“, истакла је Саша Чађо, преноси званични сајт Кошаркашког савеза Србије.

Европско првенство биће одиграно од 19. до 29. јуна 2025. године у Чешкој, Немачкој, Грчкој и Италији.

„Немамо много времена за припрему па користимо сваки тренинг да помогнемо девојкама које су први пут са нама да се што брже упознају са Марининим системом. Украјина је добар противник, са можда једним од најдоминантнијих бекова у Европи. Морамо да зауставимо њихову брзу игри и то је управо оно на чему радимо. Са Македонкама се нисмо сусретале до сад и немамо много информација о њима, па мислим да ћемо се више концентрисати на нашу игру и оно што се од нас тражи“, истакла је српска кошаркашица Невена Јовановић.

Пласман на Евробаскет обезбедиће победници група и четири најбоље другопласиране селекције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *