Савић: Партизан испуњава услове за А лиценцу


Дугогодишњу лиценцу за учествовање у најелитнијем европском кошаркашком такмичењу тренутно имају Ефес, Асвел, Басконија, Бајерн, Барселона, Фенербахче, Реал, Олимпија из Милана, Макаби, Жалгирис, Олимпијакос и Панатинаикос.

„Испуњавамо све услове за А лиценцу. Имамо навијаче, наша економска ситуација је много, много, много боља него пре три године када сам дошао у марту 2021. Невероватна је разлика, а долазак Жељка Обрадовића је био кључ. Не зависимо толико од Владе Србије. Најважнија ствар – покушавамо да смањимо допринос државе и да сваке сезоне сами зарадимо више новца“, изјавио је Савић за портал „Баскетњуз“.

Додаје да му је најбитније што клуб ствара нове играче.

„Када сам играо у Ефесу, било је доста младих. А, када сам се вратио у Истанбул прошле године, био сам изненађен што је у хали било 14.000 људи. Играо сам тамо 1999. године и сећам се да сам видео пуно деце. Питао сам људе из Ефеса: Како сте дошли до публике од 14.000? Рекли су ми да су то исти људи, иста деца која сада купују карте. Не знамо ништа за сад. Мислим да нико не зна. Мислим да 13 власника лиценце имају пуно питања на које би требало да одговоре и да онда о свему одлуче у априлу. Мислим да нису направили одлуку још увек, јер зависи од много ствари“, закључио је Савић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *