Селектор тенисерки Србије Вемић објавио списак за меч са Швајцарском


Селектор Били Џин Кинг куп репрезентације Србије одлучио се за младе снаге за меч против Швајцарске у плеј-офу који ће се играти 15. и 16. новембра у Билу.

Победник дуела заиграће у априлским квалификацијама за Светску групу Били Џин Кинг купа.

„Очекујем да ћемо имати четири дана тренинга да се навикнемо на подлогу и услове, јер ће на све утицати и блага надморска висина од 437 метара. Поређења ради, Београд је на 117. Ко се боље припреми за ту висину уме да направи разлику. Увек сам оптимиста, наравно и сад сам“, рекао је Вемић за сајт Тениског савеза Србије после објављивања списка.

Говорећи о разлозима изостанка најискуснијих – Олге Даниловић, Александре Крунић и Дејане Радановић – Вемић је рекао да се оне нису нашле на списку због повреда и умора.

„Кад се говори о саставу тима, неке искусније репрезентативке су изостављене због умора и повреда, а изабрао сам састав по томе што је Били Џин Кинг куп специфично такмичење. Некоме одговара, а некоме не. Увек ту има и оног дела где неко мора да јури поене за листе“, истакао је Вемић.

У тиму ће бити две дебитанткиње – Наталија Сенић и Ања Станковић.

“Оне су млађе тенисерке које су се најбоље показале, додуше на шљаци. Види се да су добро одрадиле сезону, бележиле су и квалитетне резултате. Играле су и дубл, што нама и те како одговара и видим их, ако буду заиграле, највише у игри парова. Као пета путује Катарина Јокић, јер са њом у тиму могу да направим и промену на лицу места. Надам се да ће све бити здраве и да нећу бити приморан да правим нове комбинације у Швајцарској“, закључио је Вемић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *