Сферопулос: Нисмо ушли у меч са довољно енергије


„Били смо нервозни у нападу, и нисмо били довољно чврсти у одбрани да разбијемо њихов ритам“, рекао је Сферопулос на конференцији за новинаре.

Истакао је да је екипа пробала променом неколико постава да измени ритам утакмице, али и додао да је Барселона била нападачки веома продуктивна и да је погодила неколико тешких поена. 

„Направили су двоцифрену разлику, ми нисмо успели да се спустимо. Вратили смо се на 10 и на девет поена, али нисмо успели да спустимо разлику даље, они су исконтролисали утакмицу. Офанзива је била проблем, али је и дефанзива била лоша“, додао је грчки стручњак.

Додао је да Лазић није играо много због повреде мишића и да нису желели да ризикују.

„Има мало истегнуће мишића. Нисмо желели да ризикујемо, мораћемо да проверимо каква је ситуација. Он је желео да игра, али нисмо желели да ризикујемо да се повреда погорша. Били смо нервозни, желели смо да победимо против јаког ривала. Кад некаџ елите нешто много, онда некада може да буде и контрапродуктивно“, рекао је.

Сферопулос је казао да је тим ушао у меч без много енергије.

„Нисмо играли са много енергије са почетка. Можда је било боље на старту треће деонице, али и даље није било можда довољно. Играли смо против Албе, Партизана, Валенсије и Барселоне, четири практично евролигашке утакмице у 10 дана. Можда смо у мањку са енергијом. Али овакве ствари се дешавају. Видите да неки тимове победе 20 разлике један меч, па изгубе 20 разлика други“, закључио је Сферопулос.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *