Simo Krunić novi trener OFK Beograda


Krunić će s radom početi u sredu, 18. januara, za kad je zakazan početak priprema srpskoligaša sa Stare Karaburme.

„Želeli smo trenera sa iskustvom i rezultatima iza sebe. Krunić ispunjava takve kriterijume. Tražili smo i trenera koji će prihvatiti tešku obavezu da OFK Beograd vrati u viši rang. Kruniću nas je uverio da je takav zahtev motiv više da se vrati u klub“, rekao je sportski direktor OFK Beograda Andrej Mrkela.

Krunić je fudbalsku karijeru počeo u sarajevskom Željezničaru. Od 1992. do 1994. igrao je za OFK Beograd. Tokom karijere je igrao u klubovima iz Južne Koreje i Grčke, a kratko se zadržao i u Čukaričkom.

U trenerskoj karijeri vodio je više domaćih i inostranih klubova.Tokom 2009. je već sedeo na trenerskoj klupi OFK Beograda. Najveći uspeh je ostvario sa Jagodinom osvajanjem Kupa Srbije 2013. Poslednji posao je imao u Radniku iz Surdulice.

„OFK Beograd mi je pomogao u najtežem periodu karijere. Dugo godina sam čekao priliku da se odužim. Situacija u klubu je teška, ali se iz dana u dan menja na bolje. Imamo dva meseca da napravimo ekipu koja će se uključiti u borbu za plasman u Prvu ligu. Verujem da ćemo uspeti“, rekao je Krunić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *