SKANDALOZNA GREŠKA NA OPREMI! Nemci povlače dresove zbog NACISTIČKE SIMBOLIKE!

[ad_1]

Nakon sedam decenija saradnje, Fudbalski savez Nemačke od 2027. godine imaće novog sponzora za proizvodnju sportske opreme. Kraj saradnje sa višegodišnjim saradnikom obeležila je spektakularna garnitura osmišljena za predstojeće Evropsko prvenstvo, ali je ta kreacija ponovo „pancere“ dovela na naslovne strane svih medija širom Evrope.

Poznati nemački istoričar Mihael Kenig, na svom Tviter nalogu objavio je fotografiju dresa, ističući problematičan dizajn broja četiri, posebno na dresu sa brojem 44, koji neodoljivo podseća na oznaku SS divizije, zločinačke formacije iz Drugog svetskog rata. Kenig je pozvao Fudbalski savez Nemačke i FIFA na reakciju, izražavajući zabrinutost zbog potencijalne promocije nacizma tokom kontinentalne smotre.

 

 

Fudbalski savez Nemačke i sponzor su odmah reagovali na ovu kontroverzu. U dogovoru sa čelnicima Saveza, sponzor je odlučio da iz upotrebe izbaci dres sa brojem 44 iz opcija za kupovinu, ističući svoju posvećenost promociji različitosti i borbi protiv svih oblika mržnje i nasilja. Još uvek nije poznato šta će biti sa brojem 4, ali pravila UEFA jasno definišu dozvoljene brojeve od 1 do 26 na Evropskom prvenstvu.

FIFA se još uvek nije oglašavala povodom ovog skandala, dok je reakcija UEFA još uvek neizvesna. Dok se čeka dalji razvoj događaja, ova kontroverza je privukla pažnju javnosti širom Evrope.

Ova situacija je izazvala pravu buru u Nemačkoj, a na nju se osvrnuo i poznati novinar koji je povezao Ridigera sa „ISIS-om“. Iskusni defanzivac je odgovorio tužbom za klevetu, čime je skandal dobio dodatnu dimenziju.

BONUS VIDEO[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *