Слободан Малетић: Сви су одушевљени игром Србије у четвртфиналу, Симанић знатно боље


Малетић каже да је све у Манили одушевио начин на који су се кошаркаши Србије пласирали у полуфинале Светског првенства, нарочито, како се оцењује атомска енергија у игри Србије у одбрани.

Како је констатовао, најбољу шутерску екипу на првенству до сада репрезентативци Србије свели су на мање од 70 поена.

Малетић каже да су репрезентативци Србије одрадили тренинг у теретани па им следи тренинг опоравка.

Два слободна дана омогућавају им да се добро одморе и припреме за полуфинални меч у петак са почетком од 10.45 по средњеевропском времену. Противника ће сазнати после данашњег четвртфиналног меча Словеније и Канаде.

Орлови кажу да им је свеједно ко ће им се супротставити у полуфиналу.

Малетић указује на то да репрезентацију Словеније наш играчи добро познају. За Канаду је, каже, специфично да поред тога што њену игру носе играчи из НБА лиге, у ротацији користе само седморицу, од којих четворица предводе игру док тројица долазе из другог плана.

Већ је познато да уколико Канада победи Словенију, Србија ће обезбедити визу за Олимпијске игре у Паризу пошто ће тиме постати једна од две најбоље пласиране европске репрезентације на првенству.

Тиме би се испунио прокламовани циљ селектора Светислава Пешића. „Али наравно да се наш тим не задовољава само тим циљем, јер тај циљ се поклапа и са борбама за медаљу“, истиче Малетић.

Напомиње да се Бориша Симанић, коме је одстрањен бубрег, осећа знатно боље.

Како и сами играчи рекли, Симанић је био и иницијална каписла за експлозију у игри наше репрезентације. „Јуче око подне по локалном времену послао је поруку својим саиграчима. Написао им је да се добро осећа и да играју на победу што је његово прво јављање из болнице.“

Сви су после исткали да су играли за Боришу и да им је та порука дала мотивацију и посебну енергију да изнесу утакмицу.

Истиче да су навијачи Србије дали посебан подстрек будући да су били гласнији од литванских и да су се добро распоредили на две трибине. Добру атмосферу су правили и пре уткамице испред дворане, а није им сметао на јак пљусак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *