ŠOK U ŠPANIJI: Dani Alveš PUŠTEN NA SLOBODU!

[ad_1]

Legendarni brazilski fudbaler, Dani Alveš, pušten je na uslovnu slobodu iako je nedavno osuđen na 4.5 godina zatvora.

Alveš će nakon više od godinu dana u pritvoru, moći da izađe na slobodu nakon što uplati kauciju od milion evra i preda dva pasoša (brazilski i španski).

Podsetimo, bivša zvezda Barselone osuđena je na više od četiri godine zatvora zbog silovanja žene u španskom noćnom klubu. Sud je naložio Alvešu da isplati 150.000 evra žrtvi i osudio ga na četiri i po godine zatvora.

 

 

Njegov advokat Ines Gvardiola je 8. marta podnela žalbu na presudu uz zahtev da bude pušten na slobodu do izricanja konačne odluke.

Tužilaštvo se protivilo ovom zahtevu ističući visok stepen opasnosti od bega s obzirom na Alvesove „finansijske mogućnosti i visoku kaznu“.

Ipak, odlučeno je da je rizik od Alvešovog bega minimalan, te će sa slobode dočekati izricanje pravosnažne presude.

Nakon što je proglašen krivim, Alveš je naišao na osudu kompletne svetske javnosti.  Stanovnici njegovog rodno grada Žuazeira, u državi Bahija, obavili su statuu sa njegovim likom kesama za đubre i trakom za lepljenje u nameri da je uklone nakon Alvešove osude. Lokalni stanovnik je na društvenim mrežama napisao: „Vreme je da oskrnavimo statuu Danija Alveša na periferiji Žuazeira, zar ne? Postalo je sramotno.

FK Barselona je odlučila da se odrekne Alveša, te je  uprava Katalonaca donela odluku da izbrišereprezentativca Brazila iz svojih istorijskih zapisa, uklanjajući njegovo ime sa liste od 102 klupske legende. Ova lista obuhvata igrače koji su nosili dres katalonskog kluba od 1899. godine, a na njoj su među poslednjima dodati Serhio Buskets, Đerar Pike i Đordi Alba.

BONUS VIDEO[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *