ŠOKANTNA ANALIZA NEUROLOGA: Đoković bi mogao teško da oboli zbog udarca flaše u glavu!


Poznati američki doktor neurologije, Šon Malen, iz laboratorije „ETC“ u državi Ilinoj, detaljno je analizirao povredu koju je Novak Đoković zadobio kada je pogođen flašom u glavu tokom turnira u Rimu. Prema rečima doktora Malena, udarac flašom na desnu parijetalnu stranu može biti zabrinjavajući, s obzirom na to da je taj deo mozga kritičan za funkcije povezane sa koordinacijom kretanja i čulnim procesuiranjem informacija.

– Analizirao sam incident teniske zvezde, Novaka Đokovića, koji je slučajno pogođen u glavu nečime što je izgledalo kao delimično puna boca za vodu od nerđajućeg čelika. Kako bismo razumeli udar, koristio sam veštačku inteligenciju kako bi izračunao silu flaše koja je udarila u Novakovu glavu – naveo je Malen.

Prema njegovim izračunima, flaša je pala sa visine od šest stopa (oko 1.8 metara) sa minimalnom inicijalnom silom udarca od oko 79.2 Njutna. On je istakao da je važno pratiti znakove potresa mozga ili drugih neuroloških smetnji u narednih 24 do 48 sati od incidenta, kako bi se bilo sigurno da nema ozbiljnih povreda.

Prema rečima doktora Malena, mogući simptomi kao što su glavobolja, vrtoglavica i poteškoće sa koncentracijom i pamćenjem strategija i poteza, mogu poremetiti njegova izdanja na predstojećim turnirima. Novak svoj pohod ka tituli u večnom gradu nastavlja sutra ne pre 12.00 časova. 

BONUS VIDEOОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *