Соња Васић за РТС: Ово је био ударан период за српски спорт, очекујемо још спортиста на Олимпијским играма


Пре почетка лета само су стрелци Србије обезбедили пласман на Олимпијске игре у Паризу наредне године, а половином септембра то је урадило укупно 29 српских спортиста и кошаркашка репрезентација Србија.

<!—->“Ударан период за српски спорт, било је толико је успеха да је било немогуће да се свима да пажња који су остварили добре резултате. Светско сребро Дамира Микеца је прошло испод радара јер већ има квоту и доста медаља ове године, а Ивана Шпановић је неколико дана после тога узела злато, па се то сребро заборави као да и није успех. Узели смо и осам квота из кајака за Олимпијске игре о којима се малтене није ни причало. За сада су на Олимпијске игре визу остварило 29 наших спортиса и мушка кошаркашка селекција“, истакла је Соња Васић.

Српским кошаркашима, који ће вечерас бити дочекани на балкону Старог двора, на Олимпијским играма у Паризу следеће године, кроз квалификације покушаће да се придруже и наше кошаркашице.

„Оне су први корак направиле на петим местом на Европском првенству које их је даље одвело у додатне квалификације које се играју у фебруару. Фиба је већ одредила домаћине турнира, у Европи у Белгији и Мађарској, и у Рио де Жанеиру и у Кини. Надамо се да ћемо у кошарци имати две екипе и надамо се још којим тимским спортовиа“, закључила је Васић.

Члан Олимпијског комитета Србије је и проф. др Драган Радовановић, који је био са кошаркашима на Светском првенству у Манили и који се бринуо о Бориши Симанићу, којем је одстрањен бубрег. после једног дуела у мечу са Јужним Суданом.

„Драган Радовановић је главни и одговорни за наш здравствени део у Олимпијском комитету, предводи медицински тим. Велики акценат се ставља на особље и јако је битно да имамо и квалитетне докторе ради превентвие јер је некад потребно реаговати на озбиљан начин. То није лепа страна спорта“, додала је Васић.

Олимпијске игре се одржавају наредне године у Паризу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *