Србија поклекла у финишу, Хрватска у полуфиналу Светског првенства


Није се поновио сценарио из Фукуоке. Србије није учинила ново изненађење за пласман у борбу за медаље. Хрватска се после неуспеха у Јапану опет вратила међу четири најбоље екипе на свету.

Хрватска је у уводим минутима стекла предност 3:1, али је наша репрезентација успела да се врати и избори егал после прве деонице 4:4. У наставку је Србија била та са предношћу од два гола, било је 7:5 за „делфине“. Није трајало дуго. Изабраници Ивице Туцка су узвратили за 9:9 на полувремену.

У доста тврдом старту другог полувремена је Хрватска одржавала гол предности. Србија није успевала да у високом проценту решава играча више, а Бијач нам је одбранио чак два петерца, Мандићу и Рашовићу.

Изузетно изједначен дуел одлучен је у финишу, кад Хрватска стиже до предности 14:12, на шта се надовезује „бруталити“ фаул Душана Мандића. Тиме је Хрватској додељен петерац, а Србија је до краја меча остала са играчем мање без права замене. Мандићу је додељен црвени картон.

Страхиња Рашовић је био најефикаснији код Србије са три гола, по два су дали Никола Јакшић, Немања Вицо и Душан Мандић.

Лорен Фатовић са четири, Рино Бурић и Марко Зувела са по три гола су предњачили код Хрватске.

Србију очекује разигравање од петог до осмог места, где је прво чека поражени из меча Мађарска – Француска. Победник тог меча ће за пето место играти против бољег из двобоја Црна Гора – Грчка. Поражени ће играти за позицију број седам.

Хрватска ће у полуфиналу играти против победника меча Мађарска – Француска. У другом полуфиналу играће Италија и Шпанија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *