Србија против Аустралије за сигуран пласман на Олимпијске игре


Изабранице Марине Маљковић за сада имају победу и пораз, а предстојећи дуел прилика је да се без калкулација обезбеди олимпијска виза.

После тешког пораза од Немачке 74:66 у првом колу, кошаркашице Србије успеле су да савладају екипу Бразила 72:65 и тако се врате у борбу за пласман у Париз.

Аустралијанке имају два тријумфа, прве су у групи и већ су овериле визу за Олимпијске игре. Србија и Немачка су сада на скору 1-1, док је Бразил уписао два пораза.

Победа над Аустралијом кошаркашицама гарантује олимпијску визу, али се може десити да не буде неопходна.

У случају да изгубе, кошаркашице Србије ће навијати да Немачка победи Бразил јер ће домаћа селекција тако остати без победе и са три пораза, па би Србија са скором 1-2 отишла на Олимпијске игре.

Математику компликује сценарио у којем би Србија изгубила од Аустралије, а Бразил победио Немачку. Тада би три екипе (Србија, Бразил и Немачка) имале скор 1-2 и о путницима за Париз одлучивала би кош разлика у међусобним дуелима те три селекције.

Аустралија и Србија последња два пута састале су се пре две године, а скор из тих сусрета је 1-1.

Кошаркашице истичу да ће утакмица против Аустралије бити тешка, али се надају позитивном резултату.

„Већ смо играли против Аустралије, знали смо да ће и ова утакмица бити јако захтевна физички. Припремићемо се, видећемо како ће све изгледати, надам се да ћемо победити“, рекла је Драгана Станковић.

У другом мечу, Бразил и Немачка састају се у поноћ по средњоевропском времену.

Табела:
1. Аустралија 2-0
2. Немачка 1-1
3. Србија 1-1
4. Бразил 0-2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *