Србија са 19 такмичара на Светском првенству у кик боксу


Боје наше селекције у дициплини К1 браниће Ђорђе Савић, Дамир Сејдија, Богдан Драшковић, Никола Тодоровић, Александар Менковић, Немања Кнежић, Милана Бјелогрлић, Александра Крстић и Сара Миљковић.

У дисциплини лоу-кик за репрезентацију Србије наступиће  Бобан Николић, Данијел Мемедовски, Лазар Ступар, Александар Коновалов, Милош Даковић, Гордана Марјановић, Саида Буквић, Валентина Кери, Невена Стефановић и Леа Благојевић.

Од осамостаљења Србија је на светским првенствима освојила чак 131 медаљу, од чега 43 златне.

Председник Кик-бокс савеза Србије Душко Басрак истакао је да у савезу очекују пет најсјајнијих светских одличја.

„Иако нашем најбољем борцу Николи Филиповићу није дозвољено да се такмичи, мислим да имамо изузетно квалитетну репрезентацију која може да дође до пет златних медаља. Спроведене су врло квалитетне припреме. Наши кик боксери боравили су 12 дана на Златибору и мислим да потпуно спремно дочекују почетак Светског првенства“, констатовао је Басрак за званични сајт савеза.

Кик-бокс савез Србије био је у великим финансијским и организационим проблемима, али је доласком новог руководства на челу са Басраком за кратко време успео да се консолидује.

„Најважније је да су измирени дугови према држави и да смо поново враћени на буџетско финансирање. Постојала је опасност да се следеће године уопште не такмичемо, али то је избегнуто и успешно решено. У последњем тренутку смо успели да у августу обезбедимо средства за припреме и пут за наше јуниоре на Светско првенство у Турској одакле су се вратили са чак 19 медаља од чега седам златних, што је био огроман успех“, рекао је он.

„Сада смо смогли снаге да исфинансирамо и врло квалитетне припреме сениора на Златибору па и из Португалије очекујемо добре вести. Србија је у самом врху светског кик-бокса када су ринговне дисциплине у питању, поготово лоу кик и К1. И ове године ћемо се борити за престижно место најбоље репрезентације“, закључио је Басрак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *