Српски тим за Олимпијске игре све бројнији – визу за Париз извадило 79 спортиста


Кошаркашице Србије су освојиле треће место на квалификационом турниру у Белему и избориле пласман на Олимпијске игре, па је тим који ће представљати Србију у Паризу све бројнији…

Пласман на Олимпијске игре у екипним спортовима обезбедили су кошаркаши, кошаркашице, одбојкашице, баскеташи и ватерполисти, који су визу за Париз оверили недавно, пласманом у четвртфинале Светског првенства у Дохи, где ће у среду одмерити снаге са Хрватском.

Олимпијску визу избориле су и атлетичарке Ивана Шпановић, Милица Гардашевић и Ангелина Топић, један бициклиста и једна бициклисткиња, боксер Вахид Абасов и боксерка Наталија Шадрина, мушки и женски четверац у кајаку, веслачица Јована Арсић, стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец, рвачи Мате Немеш, Стеван Андрија Мићић и Хетик Цаболов, пливач Андреј Барна, мушка пливачка штафета и теквондисткиња Александра Перишић.

Србију је на претходним Играма у Токију 2021. представљало 87 спортиста и спортисткиња, који су освојили девет медаља, и то три златне, једну сребрну и пет бронзаних.

Олимпијске игре у Паризу биће одржане од 26. јула до 11. августа ове године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *