Стојановић: Играчи су мотивисани да на Кипру дају максимум


Фудбалери Србије нису на баш најбољи начин почели припремне мечеве пред Европско првенство, јер су у првој пријатељској утакмици убедљиво надиграни од селекције Русије у Москви са 4:0, али је директор Стефановић истакао да и такве утакмице имају своју сврху.

„Пријатељске утакмице у марту имају своју сврху, користимо их за проверу, пре свега да селектор Драган Стојковић добије увид у форму играча који до сада нису били често на списку. И све провере, претходна у Русији, сад и на Кипру, служе да се добије увид у све“, почео је Стојановић разговор за сајт Фудбалског савеза Србије (ФСС).

Стојановић сматра да утакмица у Русији није права слика тима.

„На страну то што се десило у Москви, мислим да је судија престрого донео одлуку о искључењу Гајића. Правила су у реду, али сви знамо да је утакмица у Москви имала посебну конотацију, поенту. Поражени смо, али мислим да је селектор могао да види оно што га занима и донесе неке одлуке пред другу проверу која нас очекује, на Кипру“, додао је легендарни голман Црвене звезде.

Остале су још три провере до старта на Европском првенству.

„Следи Кипар, а затим две веома озбиљне провере пред мечеве на Европском првенству, дуели са Аустријом у Бечу и Шведском у Стокхолму. Две јаке, добре провере, довољно да селектор добије јасну слику, чисту ситуацију пред оно што нас очекује у Немачкој“, истакао је Стојановић.

Додао је да је расположење на тренингу пред одлазак на Кипар добро, атмосфера позитивна, а играчи спремни за утакмицу против Кипра.

„Без обзира на пораз у Русији, играчи су свесни свега, пружиће максимум на Кипру, а очекујем наравно исто и на утакмицама које представљају последњу глазуру пред први меч са Енглеском на Првенству Европе“, подвукао је директор репрезентације.

Данас ће провере имати и наши ривали у групној фази Првенства Европе, Енглези се састају са Бразилом, а снаге ће одмерити Данска и Швајцарска.

„Гледаћемо оба меча, поготово људи који су у стручном штабу уз селектора Стојковића. Урадиће наравно детаљну анализу свега виђеног“, изјавио је Стојановић.

Легендарни голман истиче на крају да је некадашња његова позиција у тиму одлично покривена.

„Имамо јако квалитетне голмане, Петровић је примио четири гола, али није крив ни за један, тако да ће он, Вања и Рајко конкурисати за то једно место између статива“, закључио је Стојановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *