Стопама шампиона – Роксанда Атанасова одржала карате тренинг деци из српске заједнице у Чикагу


Роксанда Атанасова је поручила дечици у Чикагу да је све могуће. Говорила је о великом успеху који је постигла као вишегодишњи тренер Јоване Прековић, европске и светске шампионке и освајачице златне медаље на Олимпијским играма у Токију.

Гледали су видео-снимак дочека Јоване Прековић у Аранђеловцу и певали химну Србије.

„Одржаћемо један леп заједнички тренинг свим нашим клинцима који тренирају у карате клубу при нашој цркви. Заиста сам узбуђена и срећна због тога. Мислим да ће деца уживати, имаћемо прилику да после тренинга одгледамо једно предавање на тему стварања шампионског менталитета код спортиста и проћи ћемо пут који смо Јована и ја прошле од почетка до краја“, рекла је Атанасова за РТС пре тренинга.

Некадашњи јуниорски првак Србије и освајач великог броја медаља, рођени Чачанин Урош Каличанин редовно малишанима у Чикагу држи часове каратеа, уз помоћ стоматолога докторке Љиљане Свјетлице, која после рада у ординацији обуче карате униформу.

„Можда и нисмо у овом моменту свесни ко нам држи тренинг, али једног дана када порастемо и погледамо фотографије, све ће нам бити јасно. Неко ко је исписао историју карате спорта. ко и даље то ради и ко ће наставити да прави шампионе“, објаснио је Каличанин малишанима у Чикагу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *