SUDIJA ZAŽALIO ŠTO JE OMALOVAŽAVAO FSS: Sud u Lozani jasan, MORA DA PLATI zbog teških reči

[ad_1]

Spor koji se proteklih meseci vodio između Fudbalskog saveza Srbije i predsednika Strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije Ninoslava Spasića iz Surdulice, konačno je dobio pravni epilog.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani – CAS (Court of Arbitration for sport) presudio je u korist Fudbalskog saveza Srbije i naložio Ninoslavu Spasiću da snosi troškove kompletnog sudskog postupka, koji pored njegovog troška, podrazumevaju i doprinos na ime troškova Fudbalskog saveza Srbije, kao i sve druge nastale troškove u vezi sa ovim arbitražnim postupkom.

CAS je potvrdio Rešenje Komisije za žalbe Fudbalskog saveza Srbije od 13. aprila 2022. godine, kojom se Ninoslav Spasić iz Surdulice kažnjava zabranom obavljanja svojih dužnosti u periodu od 12 meseci, što je apsolutno u skladu sa sankcijama koje su predviđene u datim okolnostima.

U zaključku dokumenta koji je stigao na adrese Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama i Ninoslava Spasića, konstatuje se da je kazna pravična i proporcionalna učinjenom delu.

Podsetimo da je Spasić mesecima omalovažavao organe i rad Fudbalskog saveza Srbije, a odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) dokazuje da je Fudbalski savez Srbije i u ovom slučaju postupao pravilno i zakonito, kao i da su Spasićeva izlaganja u javnosti bila zlonamerna.

BONUS VIDEO[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *