Швајцарски скијаш Одермат освојио Мали кристални глобус, oтказан спуст у Залбаху

[ad_1]

Почетак последњег спуста сезоне у Залбаху неколико пута је одлаган због јаког ветра, али су организатори на крају одлучили да из безбедносних разлога откажу трку.

„Нажалост, због тренутне временске ситуације са ветром и снегом који утичу на безбедност скијаша на стази, данашњи мушки спуст у Залбаху је отказан“, саопштила је Међународна скијашка федерација (ФИС) на друштвеној мрежи Икс (X).

Швајцарски скијаш је ове сезоне најбољи у три скијашке дисциплине и освојио чак четири трофеја. Уз данашњи трофеј освојио је Мали кристални глобус у велеслалому са 900 бодова, као и у супервелеслалому са 495.

Одермат је тријумфовао и у генералном пласману Светског купа са 1.947 бодова, а освојио је свој трећи узастопни Велики кристални глобус.

„Веома је чудно освојити Мали кристални глобус после тешке борбе са Сипријеном. Обојица смо били спремни за било коју одлуку. Нису могли да нам гарантују сигурност на стази и трка је отказана. Мислим да су организатори донели добру одлуку, сматрам да је то за спорт била фер одлука“, рекао је Одермат за званични сајт ФИС-а.

Мали кристални глобус у слалому освојио је Аустријанац Мануел Фелер са 715 бодова.

[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *