Свестрана маратонка из Сомбора – Тијана ужива у хобију поред посла у војсци и клубу Николе Јокића


У разговору за РТС, Кабићева је истакла да јој је највеће задовољство учешће у чувеном маратону у Бостону.

„Трчање је мени време које је само за мене, начин да останем сама са собом и са својим мислима, да медитирам, изрегулишем своје емоције и да након тог тренинга будем бољи човек у сваком могућем смислу. Од свих маратона, као посебан доживљај издваја Берлински маратон у којем је учествовала два пута. За мене је то било први пут да учествујем на маратону од преко 40.000 тркача и стварно онако невероватна енергија. Вредан помена је свакако и Бостонски маратон који сам такође трчала прошле године. За њега се каже да је Олимпијада за нас рекреативце. Он је најстарији светски маратон, најпознатији, такође једно апсолутно сјајно искуство“, каже Тијана.

Првакиња је државе у маратону за 2022. годину, по професији је мастер-психолог, запослена у Првом центру за обуку Војске Србије. Ангажована је и у стручном штабу кошаркашког клуба „Џокер“. Хоби су јој електронска музика и ди-џејинг.

„Стварно није лако, пре свега зато што је то врло некомпатибилан и озбиљан хоби. Калкулишем и када се спремам за неки маратон, онда неретко одбијем свирку, јер ништа не може да замени редован сан, исхрану и тај режим у ком морам да будем“, истиче Тијана.

Ове године Тијану очекује маратон у Чикагу, на којем јој је циљ нови лични рекорд. Тренутно јој је најбржа маратонска трка у Берлину 2023. који је истрчала за време 3:4:38. Ова свестрана девојка поручује да је у животу све могуће ако се човек добро организује и има јасан циљ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *