Тадић: Национални стадион је изузетно потребан нашој репрезентацији


Изградња Националног фудбалског стадиона у Сурчин, у оквиру комплекса Експо 2027, почела је полагањем камена темељца. Српски репрезентативци су се присутнима обратили видео порукама.

„Мислим да је Национални стадион један неопходан, спортски, модеран, објекат који је изузетно потребан нашој репрезентацији, нашој држави. Мислим да се отварањем тог стадиона отварају велике могућности као што су организације неких такмичења, неких финала и самим тим велика ствар за репрезентативни фудбал. Изузетно се радујемо због тога и велика је част и задовољство чути да се тако нешто креће у реализацију“, рекао је Тадић у видео поруци.

Српски репрезентативац Страхиња Павловић, који је члан Салцбурга, изјавио је да је срећан што ће Србија да добије Национални стадион.

„Мислим да је то нешто што је било неопходно за српски фудбал. Јако је лепо играти на великим и лепим, на новим стадионима тако да ускоро ћемо и ми имати прилику да играмо на једном таквом овде код нас у Србији“, додао је Павловић у видео поруци.

Играч Јувентуса и српски репрезентативац Филип Костић изјавио је да је Национални стадион неопходан у модерном фудбалу.

„Имао сам прилике да се уверим у све то кроз репрезентативну и клупску каријеру. То је јако битно за нашу државу и спорт“, додао је Костић.

Ераковић и Влаховић се радују игрању на новом стадиону

Српски репрезентативац Страхиња Ераковић је истакао да једва чека да заигра на Националном стадиону.

„Немам ни најмању дилему да ће ово бити велика ствар за Србију. Са великим поносом и чашћу могу да кажем да једва чекам да заиграм на том стадиону. Сигуран сам да ће нови стадион привући доста наше публике да долазе у што већем броју и да направимо што веће успехе“, рекао је фудбалер Зенита.

Нападач Јувентуса и репрезентативац Србије Душан Влаховић изјавио је да је пресрећан што је кренула изградња Националног стадиона.

„Могу само да будем пресрећан и презадовољан што се коначно креће са реализацијом нечега што верујем да ће да буде од великог значаја за српски спорт. Фудбал јесте спорт, јесте такмичење, али и озбиљна индустрија која једноставно захтева модернизацију и ниво објеката по највишим европским стандардима. Заиста ми је драго због почетка изградње и ја се надам да ћу кроз коју годину имати то задовољство да се пред пуним трибинама националног стадиона радујем због успеха репрезентације и свих резултата“, истакао је Влаховић у видео поруци.

Очекује се да Национални стадион буде завршен до краја 2026. године, а имаће око 52.000 седишта и биће изграђен по свим УЕФА стандардима и градити по архитектонском решењу Марка Фенвика. 

Међу присутнима су били и председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић, као и селектор Драган Стојковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *