TADIĆ PRED BUGARSKU: Nije bitno kako, važno je da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo! ŽELIMO TO SA STILOM!


Foto: Tanjug

Fudbalere Srbije do odlaska na EVRO 2024 deli još bod koji mora da osvoji protiv Bugarske u nedelju od 15 časova na stadionu Dubočica u Leskovcu.

Tim povodom govorio je kapiten „orlova“ Dušan Tadić.

– Posebno smo uzbuđeni, došli smo do poslednje utakmice, u dobroj smo situaciji i želimo to da krunišemo dobrom igrom i odlaskom na Evropsko. Kao što ste rekli, dva Svetska, sad Evropsko, nadam se da će to postati normalno da Srbija ide na velika takmičenja. Svi koji smo u fudbalu želimo da to postane normalno i da ide svojim tokom – rekao je Tadić na konferenciji pred meč.

On je već iskusan u mečevima odluke, kao što su utakmice s Gruzijom, Portugalom, a sada se čeka i Bugarska.

– Jeste, žao nam je što moramo da rešavamo sve u poslednjem kolu, ali mislim da bi svi pristali da se rešava u poslednjem kolu, a da se kvalifikujemo. Dešavalo se, nebitno je kad se lomi, nego da se plasiramo i sve ćemo uraditi da to ostvarimo – dodaje Tadić.

Biće ovo veliki ispit ovu generaciju koja iza sebe nekoliko velikih turnira.

– Slažem se sa selektorom, mislim da je to zajedništvo najbitnije i najjača strana ove generacije i ekipe. Tako da, timska igra, zajedništvo, mislim da nas je to krasilo, zato smo otišli na dva Mundijala zaredom, nadamo se da ćemo i sad na Evropsko. To je bitno, a ne koliko si jak individualno i fokusirani smo samo na to – jasan je Tadić.

Njemu i saigračima će prijati to što će igrati pred publikom van Beograda.

– Dugo nismo igrali van Beograda i mislim da smo poslednju možda igrali u Novom Sadu ili Jagodini i bila je dobra atmosfera u oba grada. Očekujemo sutra, ne toliko publike, ali biće i dece. Verujem da će to da motiviše igrače i da će im biti interesantno – kaže Tadić, koji dodaje i da se fudbaleri međusobno bodre pred meč:

– Pa nema šta, kao što je selektor rekao, on nas motiviše svojim govorima, ali i mi sebe same gledamo da usredsredimo. Ta oštrina i fokus ne smeju da pobegnu, ne sme da se slavi pre vremena, hoćemo da idemo na pobedu i odemo na Evro u stilu, jer to je ova Srbija, ova generacija i naš selektor. Želimo pobedu, hoćemo to sa stilom.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *