Танасковић: Деца одустају од спорта кад виде да нису врхунска, мере не постоје без васпитања


Србија је спортска нација, али поставља се питање после две трагедије, да ли је деци данас између осталог потребна и већа физичка активност у оквиру школе. Да ли се на тај начин могу удаљити од штеног утицаја разних садржаја на интернету, агресивних видео- игара. О том са некадашњим одбојкашким репрезентативцем, а са председником Савеза за школски спорт, разговара Тијана Јевтић.

Танаковић је истакао да деца лако одустају од спорта када виде да нису на високом нивоу и да је најбитније вратити базично образовање.

<!—->“Лоцирали смо проблем. Неко ко види да нема ту вештину да буде међу најбољима, тај престаје да се бави спортом. махом средњошколци. Стручњаци треба да се баве око тога ко може да се бави врхунским такмичарским спортом, а ми се бавимо условима за рекреативни спорт. То је увидело и Министарство за спорт, које је формирало комисије и баве се тим питањима. Битно је да вратимо свест. Увођење мера ће функционисати тек када постоји васпитње. Креће од породице која је темељ сваког друштва. Интернет и друштвене мреже су доста лоше, али не можете да забраните. Интернет морамо да преплавимо едукативним садржајем. Деца већ у седмом разреду заузимају ставове. То смо увидели из искуства. Мора да се ради на бази да би изашли на прави пут“, рекао је Танасковић у гостовању на РТС-у.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *