TENISKI STRUČNJAK OTKRIO: Među Ivaniševićem i Đokovićem NIJE BILO HEMIJE, ali im je PRESUDILO JEDNO TENISKO PRAVILO!

[ad_1]

Razdor između teniskog trenera Gorana Ivaniševića i najvećeg vih vremena u „belom sportu“, Novaka Đokovića, doneo je sa sobom mnoštvo spekulacija. Evidentno je bilo da Noletova forma nije na nivou, a takođe je bilo jasno da su bilo kakve promene neophodne. Loše po hrvatskog stručnjaka je to što je upravo on bio ta „koloteralna“ šteta. 

Teniski komentator Vojin Veličković, je u Jutarnjem programu RTS-a govorio o raskidu saradnje između najboljeg tenisera ikada i hrvatskog trenera.

– Ja bio sam na treningu, ali nisam razgovarao sa njim. Želeo sam, ali nisam uspeo zbog ambijenta koji je bio fenomenalan. Bilo je mnogo dece iz obližnje škole koji su sve vreme vikali Nole, Nole. I jednostavno, bio je tako interesantno bilo da jednostavno Nole nije imao vremena od tolikih potpisivanja, slikanja sa decom. Nije imao vremena da priča, ali biće druge prilike. Nenad Zimonjić je bio sa njim, pa ćemo videti da li će to biti neka dugoročna saradnja, stalna saradnja ili je to privremena – rekao je Veličković u Jutarnjem programu RTS-a.

Foto: printscreen/x.com

Novak Đoković

Istakao je da će se ubrzo znati ko će zameniti Ivaniševića na trenerskoj poziciji.

– Sigurno još tek su počeli, videćemo šta će biti u narednom periodu, ali verujem da će se ubrzo to srediti, mislim već danas i eventualno sutra. Nisam tačno siguran kada će otići u Monte Karlo. Tako da ima vremena još dan, dva. Tako da je to sasvim dovoljno da oni analiziraju situaciju i eventualno se dogovore –  ističe teniski stručnjak.

Takođe, rekao je da ga prekid saradnje Novaka i Ivaniševića nikako nije iznenadio, te da je video da nema hemije.

– Videlo da više nema hemije među njima. Videlo se da njihova saradnja više ne funkcioniše kao ranije. Ja mislim da je Goranu presudila ta promena pravila od pre dve godine, da je postalo, posle toliko vremena kada je bilo zabranjeno, znači postalo je dozvoljeno davanje saveta za vreme mečeva. Ja mislim do pre dve godine nije bilo moguće i jednostavno tada treneri nisu mogli da govore igračima toko mečeva šta da rade. Kada je to postalo dozvoljeno, videlo se da Goran nema uvek pravi savet za Novaka i to je onda za posledicu imalo te česte njihove svađe toko mečeva kada je Nole dovikivao njemu ‘Pa kaži mi nešto’, a ovaj nije imao pravo rešenje da kaže. A onda kamera na Gorana koji gleda začuđeno. Mislim da je to presudilo jednostavno –  zaključio je Vojin Veličković.

Za kraj, misli da su i Novak i Goran zadovoljni saradnjom.

– Njih dvojica su super sarađivali. Jednostavno, ovakva završnica ne umanjuje kvalitet rada Gorana Ivaniševića i koliko je on utkao svoje stručnosti u uspehe Novaka Đokovića. Ovo je sport, znamo da treneri nikada ne traju doživotno, uvek su privremeno. Neki put je malo duže, neki put malo kraće, ali mislim da i Goran i Novak imaju razloga da budu zadovoljni svojom saradnjom –  dovršio je gost Jutarnjeg programa.

BONUS VIDEO[ad_2]

4 thoughts on “TENISKI STRUČNJAK OTKRIO: Među Ivaniševićem i Đokovićem NIJE BILO HEMIJE, ali im je PRESUDILO JEDNO TENISKO PRAVILO!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *