TRAGEDIJA: Član čuvene reprezentacije Nigerija iz 1998. godine doživeo tešku nesreću!


Legendarni fudbaler Tijani Babangida doživeo je tešku nesreću u kojoj je izgubio život njegov rođeni brat, takođe bivši fudbaler Ibrahim Babangida. Nesreća se dogodila dok je Tijani vozio na putu Kaduna-Zarija, kada se sudario sa prikolicom u pokretu. Ovaj tragičan događaj zavio je u crno porodicu Babangida, ali i fudbalsku zajednicu Nigerije.

Ibrahim Babangida, osvajač U17 Mundijala sa Nigerijom 1993. godine, izgubio je život na licu mesta, dok je Tijani prebačen u bolnicu zajedno sa svojom suprugom. Tijani Babangida, član blistave generacije nigerijskih fudbalera, poznat je po osvajanju olimpijskog zlata 1996. godine i kao učensik Svetskog prvenstva 1998. godine gde je Nigerija ostavila impresivan učinak.

Foto: www.profimedia.rs

 

Emanuel Babajaro, generalni sekretar Asocijacije profesionalnih fudbalera Nigerije, pozvao je javnost da podrži Tijanija Babangidu i njegovu porodicu u ovim teškim trenucima. Takođe, predsednik Udruženja sportskih novinara Nigerije (SVAN), Šehu Abdulahi, potvrdio je ovaj tragičan incident i izrazio saučešće porodici Babangida.

– Drugovi! Budimo u molitvama za našeg predsednika Tijanija Babangidu, koji je upravo imao strašnu saobraćajnu nesreću na putu Kaduna-Zarija – rekao je Babajaro i dodao:

– Ibrahim Babangida, njegov mlađi brat, preminuo je na licu mesta od nesreće, dok su predsednik (Babangida) i njegova porodica prebačeni u bolnicu. Neka duša Ibrahima Babangide počiva u miru sa Bogom, amin – naveo je on.

 

 

Babajaro je otkrio da je Tijani trenutno na lečenju u bolnici Šika u Zariji.

– Trenutno je primljen u bolnicu Šika u Zariji, gde je na lečenju i na slavu Božiju je svestan – govorio je Babajaro.

Ovaj incident je potvrdio i Šehu Abdulahi, predsednik Udruženja sportskih novnara Nigerije.

– Tačno je, putovao je u Zariju kada je on Tijani koji je vozio, naleteo na prikolicu, prema rečima očevica, izgubivši brata i zadobivši različite stepene povreda – naveo je Adbulahi.

BONUS VIDEOОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *