Тринаести дан Игара у Паризу – кајакаши траже пут до финала, Немеш поражен у реперсажу


Кошаркаши Србије играју вечерас од 21.00 сат против селекције Сједињених Америчких Држава у полуфиналу олимпијског турнира.

Биће то други сусрет „орлова“ са америчким НБА звездама у Паризу, пошто су били заједно у групи Ц и пре 11 дана у првом колу групне фазе такмичења одиграли утакмицу у којој су Американци убедљиво победили – 110:84.

Ништа боље нису прошли ни Јужни Судан и Порторико у групи Ц, а ни Бразил у четвртфиналу пре два дана. Све су их непобедиви Американци рутински прегазили са 17, 21, па и целих 35 поена разлике, а само против Јужног Судана нису убацили преко 100 поена.

Након пораза од „дрим тима“ изабраници Светислава Пешића забележили су два тријумфа – над Порториком и Јужним Суданом, што је било довољно за друго место у групи Ц, које је водило на Аустралијанце у четвртфиналу. У изузетно узбудљивој и необичној утакмици, „орлови“ су надокнадили 24 поена заостатка и у продужетку стигли до победе вредне пласмана у полуфинале.

Неупоредиво тежи задатак, без икаквог простора за млак почетак и празан ход у игри, биће вечерас у „Берсију“ пред освајачима сребра у Рио де Жанеиру 2016, који су, откако је Србија самостална држава, Американце победили само на Светском првенству 2019. у неочекиваним околностима – борби за пласман од петог до осмог места.

Кошаркаши, полуфинале:

Четвртак:
Француска – Немачка 17.30
САД – Србија 21.00

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *