Троицки: У Краљеву да наставимо тријумфалан низ


Тениска репрезентација Србије играће квалификациона рунду Дејвис купа против Словачке 2. и 3. фебруара у Краљеву. Србија ће морати да савлада Словачку уколико жели да се пласира у групном делу финалне фазе такмичења.

Србија је последњи пут играла пред домаћом публиком 2018. године против Индије, такође у Спортском центру „Ибар“.

„Већ трећи пут играмо у Краљеву и сећам се да нас је публика носила до тријумфа. Позивам их да нам и ове године помогну против Словачке, да наставимо тријумфалан низ“, рекао је Троицки пред меч који репрезентација Србије игра као домаћин после пуних пет година.

Селектор је навео да постоје мали проблеми у планираном саставу.

„Сви репрезентативци који су овде, у Краљеву и Врњачкој Бањи су спремни за меч и имају одличне услове да се припреме за петак и суботу. Нажалост, већ се знало да Новак неће да игра, а од планираних репрезентативаца због прехладе је отпао и Хамад Међедовић. Међутим, Кецмановић, Ђере, Лајовић и Ћаћић су спремни за сва искушења“, истакао је Троицки.

Спаринг појачање за мечеве против Словачке биће јуниорски репрезентативац Огњен Милић.

„Прикључили смо, по традицији, јуниорског репрезентативца Огњена Милића. Реч је о леворуком талентованом играчу коме ће да пуно значи рад са сениорским репрезентативцима“, навео је Троицки.

Селектор Словачке Тибор Тот верује у свој тим и похвално је говорио о условима у Краљеву.

„До сада нисам имао прилике да будем у Краљеву, а услови су одлични. Верујем да ћемо јаком тиму Србије, једном од најбољих у свету, чак и без Новака, да се супротставимо како доликује. Дошли смод а се боримо, па Италијане смо намучили прошле године, било је 3:2 за њих, зашто да то не поновимо и овде“, поручио је Тибор Тот.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *