Tužilaštvo DONELO ODLUKU: Poznato šta se dešava sa KRIVIČNOM PRIJAVOM koju je Zvezda podnela protiv Lesora!


Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu KK Crvena zvezda protiv košarkaša KK Partizan Matijasa Lesora zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, jer prijavljeno delo nije krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Krivična prijava je odbačena imajući u vidu višegodišnju javnotužilačku praksu, a posebno stav Apelacionog suda u Beogradu koji je zauzeo još 2011. godine da “učesnici sportskog takmičenja i sportske manifestacije, znači lica koja po statutu sportskog saveza imaju svojstvo obaveznog i dozvoljenog učesnika sportskog takmičenja ili mafifestacije, ne mogu biti izvršioci ovog krivičnog dela” (ASB Kž1 331/11).

Zbog toga tužilaštvo smatra da se nasrtaj Lesora na Petruševa ne može okarakterisati kao krivično delo Nasilničko ponašanje na sprotskoj priredbi ili javnom skupu koje se goni po službenoj dužnosti, već se u radnjama Lesora pored disciplinskog prestupa koji se sankcioniše prema pravilima lige mogu eventulano ostvarititi i elemennti krivičnog dela Laka telesna povreda koje se goni po privatnoj tužbi.

Ukoliko je oštećeni zadobio telesne povrede svoja prava može da zaštiti podnošenjem privatne tužbe pred nadležnim sudom.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *