U ORGANIZACIJI FONDACIJE NOVAK ĐOKOVIĆ: Regionalna konferencija o roditeljstvu – Ratko Varda izneo nepoznate detalje iz svog života! (FOTO GALERIJA)


Veliki skup je održan u „MTS dvorani“ u organizaciji Fondacije Novak Đoković gde su na jednom mestu bili okupljeni domaći i regionalni stručnjaci, a glavna tema bilo je roditeljstvo.

Cilj konferencije je upoznavanje različitih pristupa roditeljstva kroz razgovore i interaktivna predavanja sa stručnjacima, praktičarima, istraživačima, predstavnicima različitih organizacija i institucija.

Pojedinci i organizacije su profilisali teme vezane za roditeljstvo, a jedna od neizbežnih tema bilo je roditeljstvo vrhunskih sportista, a u tom cilju svoja životna iskustva izneo je i proslavljeni košarkaš Ratko Varda.

Varda je govorio o svom detinjstvu koje je obeležio razvod roditelja i kako je imao veliku podršku majke koja je uvek stajala uz njega i podržavala ga u ostvarenju željenih sportskih ciljeva.

Istakao je kako je kao veoma mlad stigao u Beograd u redove Partizana, kada je suštinski i započela njegova košarkaška karijera koju je kasnije gradio i kroz NBA ligu, gde je tokom prvih mesec dana boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, usled nepoznavanja jezika, jeo samo picu, jer je to jedino umeo da naruči.

 

Proslavljeni košarkaš danas je otac petoro dece, četiri ćerke i jednog sina, a muški naslednik je krenuo očevim stopama. Uskoro puni 17 godina i ima želju da svoje školovanje, kao i bavljenje košarkaškim sportom nastavi u nekom od koledža u SAD-u.

Bez obzira na sve uspehe koje je postigao u „igri pod obručima“, Varda je prevashodno isticao neophodnost obrazovanja mladih sportista, s obzirom da je uvek upitno da li će dete uspeti u „džungli“ zvanoj profesionalni sport, ali je isto tako istakao i da dete treba biti podržano od strane roditelja ukoliko izrazi želju za bavljenje sportom.

 

BONUS VIDEO:Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *