Уефа представила званичну лопту Европског првенства 2024. у Немачкој


Представници Уефе и Адидаса представили су званичну лопту Европског првенства испред Олимпијског стадиона у Берлину где ће бити одиграно финале континенталног шампионата.

Представљању лопте присуствовали легендарни немачки репрезентативци Филип Лам и Мануел Нојер.

„Европско првенство представља врхунац такмичења европских националних селекција. Предани смо томе да сваки аспект, од терена до опреме, подржава највише стандарде. Kао и увек, уверени смо да ће лопта ‘fussball liebe’ да означи још један корак у нашој заједничкој посвећености“, наводи се у саопштењу Уефе.

Европска фудбалска унија и Адидас ће први пут на европским првенствима да користе технологију, која ће да пружи увид у сваки елемент кретања лопте и која доприноси процесу доношења одлука уз помоћ ВАР технологије.

Из Уефе наводе да и дизајн лопте представља њено кретање, као и енергију игре кроз истакнуту црну боју, док црвена, плава, зелена и наранџаста доносе вибрације сваке нације која долази на турнир, као и чисту једноставност фудбала.

„Илустрације сваког од стадиона који ће бити домаћин Европског првенства појављиваће се на лопти уз име сваког града у којем се утакмице буду играле“, додаје се у саопштењу.

Шампионат Европе биће одржан од 14. јуна до 14. јула наредне године у десет немачких градова: Берлину, Kелну, Дортмунду, Дизелдорфу, Франкфурту, Гелзенкирхену, Хамбургу, Лајпцигу, Минхену и Штутгарту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *