Ватерполисти Србије против САД за остварење циља на првенству света


Сједињене Америчке Државе су неугодан противник. На ту чињеницу мора се додати и одличан стручњак – Дејан Удовичић, који предводи тим од 2013. године. Сједињене Државе су ушле у пројекат „Лос Анђелес 2028“ са жељом да се на домаћем тлу оките олимпијском медаљом.

Удовичић је најуспешнији тренер у екипном спорту Србије, остварио је близу 500 победа и тријумфовао у више од 80 одсто мечева.

За селектора Србије изабран је у јуну 2006. након самосталности државе. У наредних шест година изградио је национални ватерполо тим који је постао ковачница медаља. Под његовим вођством, Србија је освојила Светско првенство 2009. године, донео је две титуле Светског купа 2006. и 2010. године, два Европског првенства 2006. и 2012. године, две бронзане медаље на Олимпијским играма 2008. и 2012. и пет титула у Светској лиги.

После шестогодишњег мандата, Удовичић је постао селектор САД и учинио овај ватерполо тим поштованим у међународним оквирима. Поред тога, освојио је златну медаљу на Панамеричким играма 2019. године, а с њим на челу Америка је постала редовна на Олимпијским играма.

Најбољи пласман САД на светским шампионатима је четврто место, освојено у неколико наврата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *