VAŽNO ZA ZVEZDU I PARTIZAN! Evroliga OBJAVILA sistem takmičenja! Evo koliko će KLUBOVA biti u NOVOJ SEZONI!

[ad_1]

Generalni direktor Evrolige, Paulijus Motiejunas, govorio je o sistemu takmičenja u narednoj sezoni najelitnijeg evropskog klupskog ranga.

Litvanac je za grčke medije otkrio da promena neće biti, što znači da će i broj učesnika ostati na trenutnih 18.

– U novoj sezoni imaćemo isti format. Idemo korak po korak, nema jasnog plana. Želimo da vidimo šta će biti sa ruskim timovima, kada će moći da se vrate, šta će biti sa Evrokupom… Ima mnogo stvari koje treba razmotriti. Ne želimo da budemo zatvorena liga, nikada nismo ni bili. Evrokup je naš drugi događaj, koji je veoma važan i veliki klubovi učestvuju. Svima dajemo šansu da se bore za ulazak u Evroligu. Želimo da razvijamo i Evrokup, gde vidimo koji klubovi rastu. Teško je direktno ući u Evroligu, tako da je ovo međukorak – rekao je Motiejunas za grčku SDNA.

Foto: youtube.com/printscreen

 

Svakako da je najveću pažnju tokom razgovora izazvao Dubai. Klub sa Bliskog istoka već je postao član Admiralbet ABA lige, čeka se samo zvanično saopštenje, dok je još otvoreno pitanje oko njihovog članstva u Evroligi.

– Logično je da postoji interesovanje i pozitivno je da postoji želja sa obe strane. Govorimo o odličnom gradu, sa neverovatnim uslovima. Odluka je teška, jer je reč o drugom kontinentu, drugoj kulturi i sasvim drugim podacima. Pregovori traju jer odluka nije laka. Ekipe će glasati, to se još nije desilo, ali idemo korak po korak. Naravno da postoje sumnje, ali ne vidimo sumnju na licima ljudi koji vode projekat. To je izazov za sve. Evroliga ima veoma visok nivo i ako uđete u nju biće kao da uskačete u voz koji juri 120 km na sat. Rizik postoji, želimo da ga minimiziramo, zato je naš predlog da se ide na nešto manje, zato razgovaramo da tim Dubaija prvo uđe u Evrokup i tu pokaže svoju vrednost.

Pominjala se i Ol-star utakmica Evroligi, nalik NBA spektaklu.

– Verovatno se to neće desiti u novoj sezoni. Značajno je da se toliko timova još uvek bori za plasman u prvih deset. Utakmica svih zvezda i drugi događaji su na našoj listi, ali moramo da vidimo kako će se odvijati kalendar. Naravno da će biti sjajno okupiti sve timove i sponzore ne samo za F4, već i za još jedan događaj tokom sezone.

Prokomentarisao je Litvanac i trenutne odnose sa FIBA.

– Verujem da je zaustavljanje Evrolige zbog ovih prozora bio prvi korak. Sada razgovaramo sa timovima da vidimo kako su primili ovaj prozor. Potrebno je mnogo promena i mnogo rada da bismo razumeli da li idemo u istom pravcu, ali komunikacija postoji i to nas čini srećnim – istakao je Paulijus Motiejunas, generalni direktor Evrolige.

BONUS VIDEO[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *