VELIKA BORBA DO SAMOG KRAJA! Sferopulos se oglasio nakon poraza, pa zaštitio tim – Oni su igrači, ljudska bića…!


Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz od Barselone u 4. kolu Evrolige, nakon neizvesne utakmice koja je završena rezultatom 98:94 u korist španskog tima. Trener crveno-belih dao je svoje viđenje meča, ističući da je utakmica bila izuzetno neizvesna i da je odlučivala borba za svaki poen. Izrazio je nezadovoljstvo odbranom svoje ekipe, istakavši nedostatak lakih poena, posebno u prvom poluvremenu. Naglasio je da su detalji bili presudni i da je Barselona uspela da realizuje neke teške šuteve, čime je stekla prednost i na kraju slavila.

Bio je derbi od početka i velika borba do samog kraja. Za naše standarde, odbrana nam nije bila dovoljna. Nedostajali su nam laki koševi, naročito u prvom poluvremenu. Utakmica je bila 50:50. Detalji su odlučili. Oni su pobedili neke teške šuteve i dobili utakmicu. Ovo je Evroliga, ovo je takmičenje. Moramo da ostanemo jaki – započeo je trener crveno-belih.

Foto: Starsport

Trener KK Crvena zvezda: Janis Sferopulos

 

Trener se osvrnuo i na pojedine igrače, ističući da Uroš nije bio spreman za ovaj meč, te da prvo mora da pokaže dobru igru u ABA ligi kako bi se vratio u formu. Takođe, izrazio je podršku igračima Kenanu i Nedoviću, istakavši da su oni, kao i svako ljudsko biće, podložni oscilacijama u igri. Takođe, odbrusio je novinarima koji su dovodili u pitanje raspodelu minuta igračima, istakavši da je cilj bio održavanje svežine tima tokom celog meča i produžetka.

Želim da se zahvalim svim navijaima koji su došli večeras da nas podrže. Nadam se da će ovde biti još pobeda – dodao je Sferopulos.

Na kraju, trener je iskoristio priliku da se zahvali svim navijačima koji su došli da podrže ekipu, izražavajući nadu u buduće pobede na domaćem terenu. Naglasio je da je Evroliga izuzetno takmičenje i da je neophodno da ekipa ostane jaka i fokusirana na naredne izazove.

Oni su igrači, oni su ljudska bića. Nekada su dobri, nekada ne. Ne slažem se sa vama Imalismo ceo „roster“ koji je učestvovao. Igrali smo produžetak. Svi ostali su igrali 23, 25 minuta. Kada delim vreme, to radim da bih održao tim svežim – zaključio je trener Crvene zvezde.

BONUS VIDEO



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *