Вилагош о сребру: Морала сам да превазиђем страх на почетку


Вилагош је пре два дана освојла сребрну медаљу на ЕП у бацању копља и истовремено хицем 64,42 оборила државни рекорд и обезбедила пласман на ОИ.

„Јако се радујем што сам могла да направим тај резултат, пре две године сам имала исте проблеме, надала сам се да ће ове године ићи боље. Осећала сам да сам у доброј форми, захвална сам свима који су ми помогли да дођем овде, баш сам срећна“, изјавила је Вилагош новинарима по доласку у Београд.

Она је рекла да једва чека ОИ, које ће бити одржане од 26. јула до 11. августа.

„Покушавам да се смирим, да се слегну утисци, да мало одморим, а онда пун фокус на Париз. Тренинзи, припреме…“, додала је српска атлетичарка.

Вилагош је рекордни хитац имала у трећој серији кад је добацила до 64,42 метра.

„Морам да кажем да сам била забринута, било би ми жао да нисам успела, јер сам осетила да могу овакав хитац да направим. Како сам почела, било је баш тешко, прво сам осетила страх, морала сам да превазиђем, не да размишљам о томе шта ће да буде ако не успем“, навела је Вилагош.

Она је на крају истакла шта ће јој бити циљ на Играма у Паризу.

„Исто као и увек, да бацам добро, у односу на себе. Да могу да будем задовољна без обзира на то какав ће резултат бити, али и сам пласман“, закључила је Вилагош.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *