Вјетровић: За Србију је притисак велики хендикеп, све остало је на нашој страни


Вјетровић је истакао да наша екипа треба да победи и у слављеничкој атмосфери да се оде на Европско првенство које толико дуго чекамо. На Еуро је увек тешко квалификовати се, има проблема, а притисак је присутан, додаје Вјетровић.

„Нисмо навикли да играмо под притиском. То је једини хендикеп за нас. Ако постоји неки страх или опрез, онда је то. Бугарска је променила селектора, променила се атмосфера. Показали су Мађарске да имају квалитет, да нису толико слаби и долазе растерећени. Велика је слављеничка торта испред нас“, рекао је Вјетровић.

Бугарска је одиграла у претходном мечу 2:2 са Мађарском као домаћин, што је било прилично изненађење.

„Бугарска се није лоше показала против Мађара, који су били фаворити и имали играча више чак. Мађарима није уопште било лако. Не можете се опустити против сваког противника. Притисак велики хендикеп, све остало је на нашој страни“, нагласио је Вјетровић.

Што се тиче поставе и формације, Вјетровић је за варијанту са два шпица.

„Очекујем да и Митровић и Влаховић добију шансу. Очекујем да комплетна репрезентација добије прилику, она која је изнела ове квалификације. То је тај тим који нас је довео до овде. Ми бољи немамо. Осморица, деветорица су костур“, истакао је познати аналитичар.

Уколико се пласирамо, за шта нам је довољан и бод, Вјетровић тврди да овај састав неће моћи нешто велико да уради у Немачкој.

„Реалност је између 10. и 15. места. Можда овај тим растерећен може и више. Прво да се квалификујемо, па да видимо с ким смо у групи и да се радујемо том Европском првенству“, рекао је Вјетровић, гост и специјалне емисије пред сам почетак директног преноса.

Меч Србија-Бугарска почиње у 15.00 са директним преносом на РТС1 и текстуалним преносом из часа у час на нашем порталу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *