Влашић и Јурановић не играју за Хрватску против Летоније у квалификацијама за ЕП


После неколико припремних тренинга репрезентације Фудбалски савез Хрватске саопштио је да због повреда селектор неће моћи да рачуна на још двојицу играча из стандардног састава.

„Влашић је на окупљање репрезентације стигао са здравственим проблемом, а после синоћњег тренинга постало је јасно да неће моћи да конкурише за предстојеће утакмице. Он се вратио у свој клуб да би наставио са терапијама. Јурановић је пропустио прва два тренинга због проблема са мишићем, а детаљна дијагноза је показала да се десни бек хрватске репрезентације неће опоравити на време за меч у Риги 18. новембра. Он ће да настави са терапијама, а ако буде спреман играће против Јерменије 21. новембра у Загребу“, саопштио је Фудбалски савез Хрватске (ХНС).

Селектор Хрватске Златко Далић има проблема са повредама играча, пошто на мечевима са Летонијом и Јерменијом не може да рачуна на Бруна Петковића, Матеа Ковачића, Ивана Перишића и Мислава Оршића.

Прво место на табели групе Д квалификација за ЕП 2024. држи Турска са 16 бодова, а ова селекција је већ изборила пласман на континентални шампионат у Немачку. Велс и Хрватска имају по 10 бодова. Јерменија је четврта са седам, а Летонија је последња са само три.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *