Вучић: ФК Црвена звезда није за Лигу шампиона, кошаркашки клубови добијају више новца од државе од других евролигаша


Председник Србије је истакао да првак Суперлиге не може по буџету да се такмичи са редовним учесницима Лиге шампиона.

„Нервирам се, секирам се, жао ми је… А сад да их критикујем? Па чекајте људи, један играч Лајпцига Ћави Симонс, вреди више него цела Звезда“, рекао је Вучић. Црвена звезда ће на гостовању код Јанг бојса играти пресудни меч за останак у европским такмичењима и током пролећа.

Кошаркашки „вечити ривали“ Партизан и Црвена звезда, према Вучићевим тврдњама, имају највећа улагања државног новца од свих учесника Евролиге.

„Ми у кошарци имамо шта да тражимо, не зато што смо много талентованији, него зато што Звезда и Партизан имају више пара него било који други тим од државе. Ни Олимпијакос, ни Панатинаикос, ни Барселона, ни Реал Мадрид. Нико нема толико новца од своје државе. Само да то људи знају. Од њих имају право да траже резултате, а у фудбалу смо далеко. Симонс је 70, 75 милиона евра, то је више него Звездин тим“, нагласио је Вучић.

Вучић је нагласио очигледну разлику у квалитету између играча Лајпцига и Звезде, те да су Лига конференција и Лига Европе ранг црвено-белих.

„То је много пара, а он није много ни познат. Гледате оне њихове штопере, они су брзи као Јусеин Болт. Не можете да их обиђете, не могу ни најбољи играчи. Далеко смо ми од њих… Није за нас Лига шампиона, за нас је она ‘Лига без брига’, Лига конференција, и понекад да играмо Лигу Европе. Иначе, да скинемо капу и честитамо. Где бод изборимо, то је сјајно“, поручио је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *