Вучић о тешкој ситуацији у ФК Партизан: Уплатили смо 3,2 милиона за Европу, дуг 50 милиона, нек пазе како се понашају


Вучић је рекао да ни у Партизану, ни у Црвеној звезди није идеална финансијска ситуација.

„Имам једну добру вест, иако је ужасно финансијско стање у Партизану, мада није сјајно ни у Звезди. У Звезди је боље због продатих младих играча и већег нивоа такмичења, самим тим прилива новца. Добра вест је та да је држава своје урадила. Уплатили смо 3,2 милиона евра фудбалском клубу Партизан да би могли да шутирају лопту у Европи“, говорио је Вучић.

„Први пут је руководство Партизана прихватило да наши експерти оголе своје финансије и да направе стварне програме. Не како да да се преживи шест месеци већ како да се направи програм оздрављења Партизана. Први, али велики“, наставио је Вучић и додаје:

„После година молби, данас су прихватили. На путу су оздрављења, али то ће бити дуг и тежак процес. Дуг је преко 50 милиона евра, Звездин је нешто мањи, али и да је толики био би лакше подношљив. Различити су приходи, онда вам је јасно колика је тешка ситуација у ФК Партизан. Верујем да овај први корак може допринети оздрављењу, јер ми знамо како се то ради“, рекао је председник државе.

„Тренер Партизана је значајно у праву. Мораће више пажње да обрате на омладинску школу у којој је Звезда значајно боља, и не само она. Мора комплетан бизнис модел и понашање да се промени. Није проблем у милионима, већ у понашању. Ако се буду уредно и паметно понашаљи, на путу су оздрављења“, закључак је Вучића на ту тему.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *