VUČIĆ PROKOMENTARISAO NAPAD MOSKVI, PA NAGLASIO: „Utakmica Zvezde i Zenita je VISOKOG RIZIKA“!

[ad_1]

Svi su ostali zatečeni kada je stigla vest o terorističkom napadu na koncertnu salu u glavnom gradu Rusije, Moskvi. Još frapantnija je činjenica da se ovaj incident odigrao samo dan posle meča između tamošnje fudbalske reprezentacije i nacionalnog tima naše zemlje. 

Povodom ovih zbivanja, na „TV Prva“ se oglasio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prevashodno kritikujući propust na samoj utakmici u vezi sa upadačem na teren, a potom govoreći o mnogo masovnijem skandalu danas. 

– Video sam grešku prilikom utakmice, ne možete da vam se dogodi da vam na takvoj utakmici neko uđe u teren, to ne sme da se desi zemlji koja je u takvom sukobu. Video sam određene propuste i siguran sam da će predsednik Putin i rusko rukovodstvo pronaći i krivce i oni koji su večeras to počinili i da će dodatno pojačati rad bezbednosnih službi – rekao je predsednik Srbije i dodaje:

Foto: printskrin/TV Prva

Aleksandar Vučić

– I moj stariji sin je u Moskvi, išao je na utakmicu da navija za Srbiju i strašno se iznervirao zbog poraza. Da li je večeras bezbedan? Otkud ja sad znam? Prvo mi se ne javlja sat vremena… Zauzeli su sve punktove, ruske trgove, to je Rosgvardija zauzela, oni su jedna od jedinica koja je ostala privržena Putinu kad je Prigožin krenuo na Moskvu. 

I pored nemilih zbivanja, predsednik je najavio meč sa Zenita i Zvezde, karakterišući ga kao visokorizičnog, ali i naglašavajući da „prtica neće moći da proleti“. 

– Sutra imamo utakmicu Zvezda – Zenit, to je utakmica za nas visokog rizika, zbog mnogo stvari. Želim da kažem da ne da ćemo dati sve od sebe, već ptica neće moći da proleti da ugrozi goste, domaćine, bilo koga. A, to neka sad razmišljaju oni koji misle da bilo šta urade i bićemo nemilosrdni prema onima koji misle da mogu da ugrožavaju bezbednost ove zemlje. Sit sam onih koji su bežali od rata, a dolazili ovde da nam sole pamet kako treba da nam izgleda bezbednosna situacija u Srbiji – dovršio je Aleksandar Vučić. 

BONUS VIDEO[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *