Vučić se sastao sa predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom


Vučić je, poželevši doborodošlicu predsedniku Uefe, istakao da je Čeferin umnogome unapredio ovu organizaciju, kao i da će Srbija i njen nacionalni fudbalski savez ostati pouzdan partner UEFA kada je u pitanju zalaganje za konkretnu realizaciju strategije i kontinuiranog napretka fudbalskog sporta.

„Sa velikim zadovoljstvom sam se sastao sa čelnikom evropske kuće fudbala Aleksandrom Čeferinom“, napisao je Vučić na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“, uz fotografije sa sastanka.

Predsednik Srbije je posebno istakao snažan zamah ulaganja države Srbije u fudbal u celini, a pogotovo u izgradnju stadiona širom Srbije i dodao da se u našoj zemlji trenutno grade vrhunski stadioni u Leskovcu, Zaječaru, Loznici i ostalim gradovima u kojima je to predviđeno..

Kako je Vučić rekao, u Surčinu se planira izgradnja nacionalnog stadiona u skladu s najvišim standardima Uefa, čime će se Srbija svrstati u red onih zemalja koje mogu da organizuju i vrhunske fudbalske događaje, poput finala Lige šampiona.

Predsednik Uefe Čeferin zahvalio je predsedniku na srdačnom gostoprimstvu, istakavši da je saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije na izuzetnom nivou.

Čeferin je dodao da Uefa i FSS zajedno i posvećeno rade na realizaciji strategije koja pre svega promoviše kvalitetan fudbal, međusobno poverenje, konkurentnost i ukupni prosperitet fudbalskog sporta, a posebno mladih fudbalera kojima treba obezbediti najbolje i fer uslove za razvoj i napredak.

Sagovornici su se saglasili da veliki projekti i ulaganja Srbije u izgradnju stadiona i unapređenje fudbala u našoj zemlji daju ogroman doprinos poboljšanju konkurentske ravnoteže u evropskom fudbalu i smanjenju jaza između elitnih i ostalih klubova, što i predstavlja jedan od glavnih ciljeva delovanja Uefe u narednom periodu, navodi se u saopštenju pres službe Predsednika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *